Sunday, April 29, 2018

Uhlíkové Datování Laboratoř

Radiokarbonové datování - Wikipedie

uhlíkové datování laboratoř

Jiné materiály mohou představovat stejný problém: například, asfalt je známo, že byly použity některé Neolitické komunity vodotěsné koše; asfalt je radiokarbonové stáří bude větší, než je měřitelné v laboratoři, bez ohledu na skutečný věk kontextu, takže testování koš materiál bude dávat zavádějící věku, pokud péče není přijata. Radiokarbonové datování umožnilo klíčové přechody v pravěku být ze dne, jako na konci poslední doby ledové a začátku Neolitu a doby Bronzové v různých regionech. To poskytuje hodnoty pro záření pozadí, které musí být odečten od naměřené aktivita vzorku se dne, aby si aktivity, lze přičíst pouze to, že vzorek 14 C. K určení, slepý vzorek (starý, nebo mrtvý, uhlík) je měřena, a vzorek o známé aktivitě se měří. To je pravděpodobně proto, že čím větší plocha oceánu na jižní polokouli znamená, že tam je více uhlíku vyměňovány mezi oceánem a atmosférou než na severu. Tento nárůst 14 C koncentrace téměř přesně vyruší snížení způsobeno vyvěrající vody (obsahující staré, a proto 14 C vyčerpány, uhlí) z hlubin oceánu, tak, že přímé měření 14 C záření jsou podobné měření pro zbytek biosféry. Korekce pro half-life je začleněno do kalibrační křivky, takže i když radiokarbonové věkových kategorií jsou vypočteny pomocí half-life hodnota, která je známo, že je nesprávné, poslední hlášeny kalibrované datum, v kalendáři let, je přesné. Další komplikace pocházejí ze spalování fosilních paliv jako je uhlí a ropa, a z nadzemní jaderné testy v letech 1950 a 1960. Výsledný radiokarbonové kombinuje s atmosférickým kyslíkem za vzniku radioaktivního oxidu uhličitého, které je začleněno do rostliny prostřednictvím fotosyntézy; zvířata pak získávají 14 C jíst rostliny. Další výsledky v průběhu příštích desetiletí podporované průměrné datum 11,350 BP, s výsledky myslel být co nejpřesnější v průměru 11,600 BP. To znamená, že radiokarbonová data na dřevo vzorky mohou být starší než datum, kdy byl strom pokácen. Například, dva vzorky odebrané z hrobky dvou Egyptských králů, Zoser a Sneferu, nezávisle datovat do 2625 BC plus nebo minus 75 let, byly datovány pomocí radiokarbonové měření průměru 2800 BC plus nebo minus 250 let. Asi od roku 1950 až do roku 1963, kdy atmosférické jaderné zkoušky byly zakázány, odhaduje se, že několik tun 14 C byly vytvořeny. Výpočet radiokarbonové věku také vyžaduje hodnotu poločas 14 C, který je pro více než deset let po Libby je počáteční práce byla myšlenka být 5,568 let. Hlavní mechanismus, který přináší hluboké vody na povrch je vyvřelina, který je častější v oblastech blíže k rovníku.

  1. Uhlíkové datování Svitků od Mrtvého Moře
  2. Radiokarbonové Datování Společností, AMS
  3. Radiokarbonové Uhlík-14 Datování
  4. Největší Radiokarbonové Datování
  5. Radiometrické Datování - Americká
  6. K-12 - radiokarbonové WEB-info
  7. Mýty Ohledně Radiokarbonové Datování
  8. oxid Fakta, Použití, Vlastnosti
  9. Radiokarbonové datování - Wikipedie

Oxid uhličitý produkovaný tímto způsobem se šíří v atmosféře, se rozpustí v oceánu, a je převzat do rostliny prostřednictvím fotosyntézy. Ionty jsou urychlovány a procházejí striptérka, která odstraňuje několik elektronů tak, že ionty se objevují s kladným nábojem. Tento byl revidován v roce 1960 na 5,730 let, což znamenalo, že mnoho vypočtená data v dokumentech publikovaných před tím byly nesprávné (chyba v half-life je o 3%). Z Pleistocénu do Holocénu: Lidská Organizace a Kulturní Transformace v Prehistorické Severní Americe. Žádné 14 C signál z počítače na pozadí, prázdný, je pravděpodobné, že být způsobeno buď tím, že paprsky ionty, které tak neučinily očekávané cestě uvnitř detektoru, nebo hydridy uhlíku, jako jsou 12-CH 2 nebo 13 CH. Konvertoval uhlíku v jeho vzorku lamp black (saze) a je potažený vnitřní povrch válce. Následně tyto data byly kritizovány z toho důvodu, že před svitky byly testovány, byli léčeni moderní ricinový olej tak, aby se psaní jednodušší číst; bylo argumentováno, že neschopnost odstranit ricinový olej dostatečně by způsobil, že by data být příliš mladý. Celkově míchání hluboké a povrchové vody trvá mnohem déle, než míchání atmosférického CO 2 s povrchem vody, a v důsledku vody z nějaké hluboké oceánské oblasti, má zdánlivý radiokarbonové stáří několik tisíc let.

Jako radiokarbonová data začala dokázat tyto myšlenky špatné, v mnoha případech, to stalo se zřejmé, že tyto inovace musí někdy vznikly lokálně. Kontaminace s moderní uhlíku způsobuje, že vzorek se zdají být mladší než ve skutečnosti je: efekt je větší pro starší vzorky. Tento výsledek byl srgb, jako třeba pro kalibraci radiokarbonového věkových kategorií nebyl dosud objasněn. Před příchodem radiokarbonové datování, zkamenělé stromy byly ze dne sladěním sekvence z ročně uložené vrstvy sedimentu ve Dvou Potoků s sekvence ve Skandinávii. Čítače pracovat tím, že zachytí záblesky světla způsobené beta částice emitované 14 C, jak oni se ovlivňují s fluoreskující činidlo přidáno do benzenu. Protože čas potřebný k převést biologických materiálů fosilních paliv je podstatně delší, než čas potřebný pro jeho 14 C k rozkladu pod detekovatelné hladiny, fosilní paliva obsahují téměř žádné 14 C, a jako výsledek tam byl znatelný pokles v poměru 14 C v atmosféře, začínat v pozdní 19. století. Kovový hrob zboží, například, nemůže být radiokarbonové ze dne, ale mohou být nalezeny v hrobu s rakví, dřevěné uhlí, nebo jiný materiál, který lze předpokládat, že byly uloženy ve stejnou dobu. Uhličitan vápenatý je velmi náchylné k rozpouštění a recrystallizing; rekrystalizovaných materiál bude obsahovat uhlíku ze vzorku je prostředí, které může být z geologického původu. Tyto čítače záznam výbuchy ionizace způsobené beta částic emitovaných rozpadající 14 atomů C; impulsy jsou úměrné energii částice, tak jiné zdroje ionizace, jako je radiace na pozadí, mohou být identifikovány a ignorovány. Existují dva typy testování technologie: detektory, které zaznamenávají radioaktivity, známé jako beta čítače, a akcelerátor hmotnostní spektrometry.

No comments:

Post a Comment