Sunday, April 29, 2018

Datování Evangelií

Datování Evangelií - Boston

To barvy neobvyklý obrázek o vztahu mezi Ježíšem a Jidášem, který zdá se, interpretovat jako Jidáš jednat jako zradu, ale spíše jako akt poslušnosti pokyny Ježíše. Pokud byly napsány učedníci, pak jejich spolehlivost, hodnověrnost a přesnost jsou lépe podložené. Pokud to, co je řekl, Aktů je pravda, to by znamenalo, že Luke byl napsán alespoň před a. D. 63 a případně před 55 - 59 od Činů je druhý v řadě spisů o Luku. Také, pokud byly napsány brzy, to by znamenalo, že by na to nebylo dost času na mýtus vkrádat do evangelia účty, protože to bylo očitými svědky Kristova života, který je napsal. Toto pochopení vzniku tohoto Evangelia marek, Matouš a Lukáš vysvětluje, proč jsou podobné, ale liší se jeden od druhého. Ale oba měli dostatek příležitostí se setkat se žáky, kteří znali Krista a učit se fakta nejen od nich, ale od ostatních v oblasti. Marcion kritici tvrdí, že měl upravovat z části se mu nelíbilo z tehdejší kanonické verzi, přestože Marcion je prý tvrdil, že jeho text byl více skutečně původní. Tento fragment byl nalezen v Egyptě, a značné množství času je potřebné pro šíření evangelia před tím, než dosáhl Egypt. Témata zahrnují: kázání, Evangelia dětství příběhy, a Evangelium vášeň příběhy (v angličtině a španělštině). Spíše, to je James mluví ve skutcích 15:13ff, který je také zmínit, v Gal. 1:19 jako apoštol, pánova bratra. Marcion je řekl, aby odmítli všechny ostatní evangelia, včetně těch, Matouše, Marka a zejména Johna, který mu údajně odmítla, jako by byly kované Irenaeus. To je zdrojem Křesťanského náboženství, a obsahuje to, co Křesťané potřebují vědět o Bohu, Ježíš, spasení, Křesťanský život, a více. Text byl obnoven z jeskyně v Egyptě zloděj a poté prodávány na černém trhu až byl nakonec objeven sběratel, který, s pomocí akademiků z Yale a Princetonu, byl schopen ověřit jeho pravost. I když někteří učenci nesouhlasí, drtivá většina výzkumníci věří, že Mark byl první Evangelia byla napsána někdy kolem roku 70. Kniha uvádí, že Ježíš vstoupil do kněžství a tajemství kněžství a mluví o tom, nauky a tajemství faktů o vzkříšení.

datování evangelií

Tento vědecký konsenzus má za to, že Evangelia Matouše a Evangelium podle Lukáše byly složeny, nezávisle jeden na druhém, někdy v 80. nebo 90. let. Od Luke souhlasí s Matouše, Marka a Jana, a od té doby nemáme žádné rozporuplné informace přicházející z některého z žáků uvádí, že Luke byl nepřesný a protože Luke se ukázala být velmi přesné historik, můžeme konstatovat, že Luke účtu je velmi přesné. Evangelium se vydává starý rukopis nalezený ve staré Alexandrii Knihovna dává grafické a podrobný popis Ježíše jako přítele Ježíše. Evangelium pravosti pochybnosti, protože Levi Dowling a Edgar Cayce oba produkované příběhy z Ježíšova života, z akaši. To je v rozporu ministerstvo Ježíše v cannonical Nového Zákona, ale má jasné paralely s Islámské víry, do zmínku Mohameda jako Posla Božího. Smrt těchto významných církevních představitelů pravděpodobně povzbudil psaní příběhů o Ježíši. Různé termíny nejvíce široce držený, jak je to možné psaní data Evangelia jsou mezi a. D. 40 - 140. Ale Ignác zemřel kolem a. D. 115, a on citoval Matouše. Působí také nezmiňuje neuvěřitelně významné události. A. D. 70, což by bylo velmi důležité a prorocky důležité a vyžadují zařazení do Pravomoci měl k němu došlo před Aktů bylo napsáno.

datování evangelií

Pokud to může být zjištěno, že evangelia byla napsána brzy, řekněme, před rokem. A. D. 70, pak bychom pro to mít dobrý důvod pro domněnku, že byly psány učedníky sám Ježíš. Zlato v chrámu roztaven mezi kamenné zdi; a Římané vzali stěny od sebe, kámen po kameni, aby se zlato. I když Epifanius z nich dělá do dvou různých osob, ale v kacířství z Cerinthians, kterým říká, že je sám nejistý. Dialog spíše než vyprávění; silně Gnostické charakter v tom, že spasení je závislé na vlastnit tajné znalosti. Tak zřejmé naplnění Ježíšova proroctví s největší pravděpodobností by byly zaznamenány jako takové evangelium spisovatelů, kteří byli rádi zmínku, naplnění proroctví, kdyby byla napsána po a. D. 70. Také, pokud se evangeliích byly výmysly mýtické události, pak něco na posílení Mesiášské tvrzení-například zničení chrámu, když Ježíš řekl:--by jistě byly zahrnuty. V roce 70, Římské armády zničil Jeruzalém a jeho Chrám, účinně konec Židovského povstání proti Říši, která začala o čtyři roky dříve. Janovo Evangelium vyplývá z nezávislé literární tradice, která není přímo připojen k Synoptické tradici. Evangelium odkazy Essenes hodně a je údajně napsán starším Essene cílem, který byl blízkým přítelem Ježíše. Zvláštní pozornost je věnována paralely mezi Ježíšem a janem Křtitelem, postavení Mary, a rozlišovací chvalozpěvy tkané do Lucan vyprávění. Pasáže citované Justin může pocházet z evangelia harmonii Synoptických Evangeliích složil Justin nebo jeho škole.

No comments:

Post a Comment